21 Temmuz 2009 Salı

Sahtekarlar - Duplicity - 2009 - Türkçe Dublaj

http://i42.tinypic.com/zxa4bs.jpg
Yapım:2009 / ABD
Tür:Suç / Gerilim
Yönetmen:Tony Gilroy
Senaryo:Tony Gilroy
Müzik:James Newton Howard
Süre:118 Dk ..
Oyuncular:Julia Roberts, Clive Owen, Paul Giamatti, Wayne Duvall, Tom Wilkinson, Carrie Preston, Christopher Mann, Christopher Denham, Dan Daily, David Shumbris, Denis O'Hare, Fabrizio Brienza, Khan Baykal, Lisa Roberts Gillan, Lucia Grillo
Konu:CIA ajanı Claire Stenwick (Julia Roberts) ve İngiliz gizli servisi MI6 ajanı Ray Koval (Clive Owen), soğuk savaştan para kazanan çokuluslu iki rakip şirket arasındaki rekabetten kazanç sağlamak için devlet adına istihbarat toplama görevinden ayrılarak özel şirketlere geçmişlerdir. Misyonları patent hakkına ilk sahip olacak şirkete servet kazandıracak bir ürünün formülünü ele geçirmektir.
Patronları olan endüstri devi Howard Tully (Tom Wilkinson) ile korsan ruhlu şirket CEO’su Dick Garsik (Paul Giamatti) için yapmayacakları iş yoktur. Ancak tehlikeler çoğaldıkça, gizem perdesi kalınlaştıkça ve taktikler çirkinleştikçe Claire ile Ray arasındaki en büyük sır, birbirlerine karşı giderek artan ilgileri olur. İkisi de birbirini atlatıp hedefe varmaya çalışırken kurdukları entrikaların önündeki tek engelin aslında birbirlerine duydukları sevgi olduğunu keşfedeceklerdir ..
























The Soloist - 2009 Türkçe Altyazılı

http://i39.tinypic.com/ephajc.jpg
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYapım:2009 / ABD
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngTür:Biyografi, Dram, Müzikal
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYönetmen:Joe Wright
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSenaryo:Susannah Grant, Steve Lopez (Kitap)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngMüzik:Dario Marianelli
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSüre:97 Dk ..
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngOyuncular:Robert Downey Jr., Angela Featherstone, Catherine Keener, Jamie Foxx, Tom Hollander, Justin Martin, Lisa Gay Hamilton, Stephen Root, Nelsan Ellis, David Jean Thomas, Marissa Ghavami, Rachael Harris, Tiffany Scott
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngKonu:Filmde, Juilliard’daki ikinci yılında şizofreniye yakalanan müzik dahisi Nathaniel Ayers’in, hastalığının ilerlemesi üzerine evsiz barksız kalarak Los Angeles sokaklarına düşmesinin ve hayatını keman ile çello çalarak sürdürmeye çalışmasının gerçek öyküsü anlatılıyor ..

















Oxford Cinayetleri - The Oxford Murders - 2008 Türkçe Dublaj

http://i40.tinypic.com/6s426d.jpg
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYapım:2008 / Fransa, İspanya
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngTür:Suç / Gerilim
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYönetmen:Álex De La Iglesia
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSenaryo:Jorge Guerricaechevarría, Guillermo Martinez (Kitap)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngMüzik:Roque Baños
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSüre:107 Dk ..
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngOyuncular:Elijah Wood, Leonor Watling, John Hurt, Burn Gorman, Charlotte Asprey, Anna Massey, James Weber-brown, Julie Cox
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngKonu:Elijah Wood’u, İspanyol yönetmen Alex de la Iglesia’nın uzun zamandır beklenen İngilizce polisiye filmi “Oxford Murders”ta başrolde izleyeceğiz. Film Guillermo Martinez’in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanmış. “Yüzüklerin Efendisi” serisinin yüzük taşıyıcısı Elijah Wood yeni filminde Oxford cinayetlerini araştıracak. Oxford Üniversitesinde profesör olan Arthur Seldom okulda başlayan cinayet serisini önlemeye çalışır. Katil cinayetlerin ardında matematiksel semboller bırakmaktadır. Katili durdurmak isteyen profesörün en büyük yardımcısı eski öğrencilerinden Martin olur. Yaşadığı yerde işlenen bir cinayetten sonra işler karışınca, cinayetleri ‘Sherlock Holmes stiliyle’ mantık ve matematik sembolleri kullanarak çözmeye çalışıyor ..




















Soğuk Dağ - Cold Mountain - 2004 Türkçe Dublaj)

http://i31.tinypic.com/4tvak3.jpg
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYapım:2004, ABD
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngTür:Dram / Romantik / Savaş
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYönetmen:Anthony Minghella
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSenaryo:Anthony Minghella, Charles Frazier, Charles Frazier (Kitap)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngMüzik:Gabriel Yared
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSüre:155 Dk ..
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngOyuncular:Nicole Kidman, Donald Sutherland, Giovanni Ribisi, Jude Law, Eileen Atkins, Renée Zellweger, Natalie Portman, Brendan Gleeson, Ethan Suplee, Philip Seymour Hoffman, Ray Winstone, Jena Malone, Charlie Hunnam, Kathy Baker, Emily Deschanel, James Gammon, Jack White
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngKonu:1860lı yıllar, Amerika İç savaş yüzünden ikiye bölünen bir ülkede insanların birleşmesi olağanüstü bir yolculuk gerektirir. Cold Mountain savaşın ayrı düşürdüğü üç insanın hikayesini anlatıyor ..
Çatışmalarda yaralanan Konfederasyon (Güney) askeri Inman (Jude Law), savaşın yakıp yıktığı ülkeyi baştan başa geçerek sevdiği kadına ulaşmaya çalışmaktadır. Sevgili Adasına (Nicole Kidman) kavuşmak için çıktığı zorlu yolculuğun her adımında eski köleler ve isyancılar, askerler ve ödül avcılarıyla karşılaşır, beklenmedik dostlar ve tehlikeli düşmanlarla yüz yüze gelir ..
Sevgilisinin dönüşünü genç kadının da işi kolay değildir. Rahip bir babanın kızı olarak özenle yetiştirilen Ada, babasının ölümünün ardından tehlikelerle dolu bir dünyada yapayalnız kalmıştır. Dışardan gelebilecek tehditler konusunda en ufak fikri olmayan genç kadının çiftlikteki hayatta kalma mücadelesi çok zorlu olacaktır. Ada için kurtuluş umudu, Ruby (Renee Zellweger) adlı serseri ruhlu genç kadının güçlü kişiliğinde ortaya çıkar. Ruby ona güçlü olmayı, kendine güvenmeyi, tanımadığı dış dünyanın şaşırtıcı gerçeklerini ve harikalarını öğretecektir ..












Fil Adam - Elephant Man - 1980 Türkçe Dublaj

http://i32.tinypic.com/zn4wtv.jpg
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYapım:1980, İngiltere / ABD
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngTür:Dram
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYönetmen:David Lynch
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSenaryo:Christopher De Vore , Eric Bergren , David Lynch
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngMüzik:John Morris
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSüre:124 dk.
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngOyuncular:Anthony Hopkins (Freddie) , John Hurt (Fil Adam) , Anne Bancroft (Bayan Kendal) , John Gielgud (Carr Gomm) , Wendy Hiller (Mothershead) , Freddie Jones (Bytes) , Michael Elphick (Gece Bekçisi) , Hannah Gordon (Anne Treves) , Helen Ryan (Prenses Alex) , John Standing (Dr. Fox)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngKonu:Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londrası'ndaki bir gezici sirkte Fil Adam adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Teves, Merrick'in bir hastaneye yatırılmasını sağlar.
Dr. Treves bir süre sonra pek zeki olduğuna ihtimal vermediği Merrick'in korkunç dış görünüşünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaklardır. Talihsiz adamın görünüşüne neden olanın "multiple neurofibromatosis" isimli nörolojik bir hastalık olduğu anlaşılır.
Hastane yaşamı da kolay geçmemektedir. Gece bekçisi bilet keserek Fil Adam'ı sergilemeye ve üzerinden para kazanmaya başlar. Bu arada Bytes tekrar ortaya çıkarak onu kaçırır ve Kıta Avrupası'na getirerek onu eski kötü günlere döndürür. Merrick'in tek umudu kaçarak İngiltere'ye dönmektir. Dr. Treves belki de onu iyileştirebilecektir.
Gerçek bir hikayeden yola çıkan iki ayrı kitaptan esinlenen David Lynch, Viktorya çağının kasvetinde, ilk filmi Eraserhead'in atmosferini aratmayacak bir film yapıyor. Usta oyuncu kadrosu bu iç burkan esere eşlik ediyor.














Halk Düşmanları - Public Enemies - 2009 Türkçe Altyazılı

http://i26.tinypic.com/14y7gur.jpg
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYapım:2009, ABD
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngTür: Dram / Suç
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngYönetmen:Michael Mann
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngSenaryo:Michael Mann , Ronan Bennett , Ann Biderman , Bryan Burrough (Kitap)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngMüzik:Elliot Goldenthal
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngOyuncular:Johnny Depp (John Dillinger) , Christian Bale (Melvin Purvis) , Billy Crudup (J. Edgar Hoover) , Marion Cotillard (Billie Frechette) , Channing Tatum (Pretty Boy Floyd) , Leelee Sobieski (Polly Hamilton) , Emilie de Ravin (Anna Patzke)
http://img251.yukle.tc/images/991wwwcinemaevicom.pngKonu:Bryan Burrough’un Türkiye’de yayınlanmayan Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43 (Halk Düşmanları: Amerika’nın En Büyük Suç Dalgası ve FBI’ın Doğuşu) adlı kitabından uyarlanan filmin Hollywood'un gerçek bir hikayeye en çok yaklaşan filmlerden birisi olarak değerlendiriliyor.
Olaylar Amerika’nın Büyük Bunalım yıllarında gerçekleşir ve dönemin en ünlü suçluları ve yeni oluşan FBI arasında yaşananlar anlatılır.
Temmuz ayında ülkemizde vizyona girmesi beklenen filmin başrollerinde iki sevilen isim Johnny Deep ve Christian Bale var.
Linkler Yenilenmiştir..