6 Temmuz 2009 Pazartesi

Belalı Aşk - Mickey Blue Eyes (1999 - Türkçe Dublaj)

http://i43.tinypic.com/11jsmed.jpg
Yapım:1999 / ABD, İngiltere
Tür:Romantik / Komedi / Suç
Yönetmen:Kelly Makin
Senaryo:Adam Scheinman, Robert Kuhn
Müzik:Basil Poledouris
Süre:120 Dk ..
Oyuncular:Hugh Grant, Jeanne Tripplehorn, James Fox, James Caan, Burt Young, Joe Viterelli, Gerry Becker, John Ventimiglia, Paul Lazar, Scott Thompson, Tony Darrow, Vincent Pastore
Konu:New York'ta bir müzayede evini işleten İngiliz Michael Felgate, hayatında ilk defa çok mutlu bir aşk yaşamaktadır. Güzel kız arkadaşı Gina ile birlikteliklerinin üçüncü ayında cesaretini toplayarak evlenme teklif eder. Fakat Gina'nın Michael'i çok sevmesine rağmen onunla asla evlenemeyeceğini söylemesi karşısında şaşkına döner. Bunun üzerine Michael, Gina'nın babası Frank'ın Little Italy'deki restoranına giderek, kendini Frank'e olağanüstü bir saygıyla bağlı, sıkı ağızlı bir grup İtalyan asıllı Amerikalı'ya tanıtır. Frank muhtemel damadını büyük bir çoşkuyla karşılarken Michael'da yavaş yavaş, evlenince nasıl bir ailenin içine düşeceğini anlar ..











Prozac Toplumu - Prozac Nation (2001 - Türkçe Dublaj)

http://i39.tinypic.com/eiurfn.jpg
Yapım:2001 / ABD, Almanya
Tür:Dram
Yönetmen:Erik Skjoldbjærg
Senaryo:Larry Gross, Elizabeth Wurtzel, Elizabeth Wurtzel (Kitap)
Müzik:Nathan Larson
Süre:95 Dk ..
Oyuncular:Christina Ricci, Jason Biggs, Jonathan Rhys Meyers, Michelle Williams, Anne Heche, Jessica Lange, Jesse Moss, Nicholas Campbell, Zoe Miller, Sheila Paterson, Rob Freeman, Frida Betrani
Konu:Yetenekli genç yazar Elizabeth Wurtzel, Harvard'da gazetecilik bursu kazanır ve bunu ait olduğunu düşündüğü işçi sınıfından kurtulmanın bir yolu olarak görür. Sonunda gerçek yeteneği ortaya çıkacaktır. Ancak gelecek vaat eden genç yazarın rüyalarının peşinden çıktığı bu yolculuk, onu sorunlu aile ilişkileri, yalnızlık, uyuşturucu, seks ve umutsuz beklentilerle örülü bir bunalıma sürükleyecektir ..











Persepolis (2007 - Türkçe Dublaj)

http://i29.tinypic.com/jfzw44.jpg
Yapım:2007 , ABD , Fransa
Tür:Animasyon , Komedi
Yönetmen:Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud
Senaryo:Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud
Müzik:Olivier Bernet
Süre:1 Saat 35 Dk.
Oyuncular:Chiara Mastroianni , Catherine Deneuve , Danielle Darrieux , Simon Abkarian , Gabrielle Lopes , François Jerosme , Arié Elmaleh , Mathias Mlekuz, Jean-François Gallotte , Stéphane Foenkinos
Konu:Molla Devrimi sırasında yaşananları bir çocuğun gözlerinden anlatan PERSEPOLIS, eğlenceli olmayı başarabilen bir politik animasyon. Şah devriminin yıkılmasının ardından küçük Marjane ve ailesi sevinçle sokaklara dökülürler. Uzun süren sancılı bir dönemin ardından demokratik bir düzenin geleceğine inanan İranlıları karanlık ve zorlu bir dönem beklemektedir.









Şeytan Kadın - Saving Silverman (2001 - Türkçe Dublaj)

http://i35.tinypic.com/2yl01gx.jpg
Yapım:1999 / ABD, İngiltere
Tür:Romantik / Komedi / Polisiye / Macera
Yönetmen:Dennis Dugan
Senaryo:Greg Depaul, Hank Nelken
Müzik:Michael Simpson
Süre:90 Dk ..
Oyuncular:Amanda Peet, Jason Biggs, Jack Black, Amanda Detmer, Steve Zahn, R. Lee Ermey, Kyle Gass, Colin Foo, Devin Douglas Drewitz, Neil Diamond, Norman Armour
Konu:Darren hiçbir kızla doğru düzgün ilişki kuramayan pasif bir çocuktur. Yakın arkadaşları McNugent ve Lefessier onu eski aşkı ile yeniden bir araya getirmeye karar verir ve macera başlar ..











Dönüşü Olmayan Yol - Road of No Return (2009 - Türkçe Altyazılı)

http://i41.tinypic.com/xbcuwl.jpg
Yapım: 2009 ~ ABD
Tür:Aksiyon / Dram
Yönetmen:Parviz Saghizadeh
Senaryo:Parviz Saghizadeh
Müzik:Gerard Barbut
Oyuncular:Michael Madsen, David Carradine, Michael Blain-Rozgay, Ernest Anthony
Konu:Dönüşü Olmayan Yol - Road of No Return Film'i ile ilgili bir yorum bulunmamakta.Ancak izleyen arkadaşlar yorum yazarlarsa izlemeyen arkadaşlara faydalı olur.İyi seyirler









Ella - Ella Enchanted (2004 - Türkçe Dublaj)

http://i29.tinypic.com/2m2wac5.jpg
Yapım:2004 / ABD, İngiltere, İrlanda
Tür:Romantik / Komedi / Fantastik / Aile
Yönetmen:Tommy O'Haver
Senaryo:Karen McCullah Lutz, Jennifer Heath, Gail Carson Levine (Kitap)
Müzik:Shaun Davey
Süre:96 Dk ..
Oyuncular:Anne Hathaway, Heidi Klum, Minnie Driver, Hugh Dancy, Vivica A. Fox, Aidan Mcardle, Jimi Mistry, Cary Elwes, Steve Coogan, Eric Idle, Jennifer Higham, Jim Carter, Joanna Lumley, Lucy Punch, Parminder Nagra
Konu:Ella, doğumunda, sihirli bir özellikle ödüllendirilmiştir: Kusursuz itaat. Kim ne derse desin, ne kadar tehlikeli ya da saçma olursa olsun, her türlü emiri koşulsuz yerine getirmektedir.
Ella'nın zaten zor olan hayatı, babasının eve bir üvey anne ve iki kötü kalpli kardeş getirmesiyle kabusa döner. Üvey kardeşleri Hattie ve Olive'in acımasız emirler vererek kendisiyle eğlenmesinden rahatsız olan Elle, üzerindeki büyüyü bozabilmek için yollara düşer.
Krallığın en tehlikeli ve karanlık ormanında bir Elf ile tanışır ve, ardından, kendisini Kral'ın kalesinde bulur. Burada genç Prens CHAR ile tanışır ve aralarında bir aşk başlar. Ella, Prens CHAR'ın da yardımıyla kaderini değiştirmeye çalışır ..











Çok Yakında - Coming Soon (2009 - Türkçe Altyazılı)

http://i41.tinypic.com/28vrg3l.jpg
Tür:Korku
Yönetmen:Sopon Sukdapisit
Senaryo:Sopon Sukdapisit
Konu:Sinemada çalışan iki görevli filmler daha vizyona girmeden kopyalayıp korsanlara satmaktadırlar. bir korku filmi vizyona girmeden kamera ile çekime başlayan kişi kısa bir süre sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Diğer görevli neler olduğunu anlamak için geldiğinde arkadaşının filmin içinde öldürülmüş bir şekilde olduğunu görür. Bu olaydan sonra filmdeki kadını gerçek hayatta görmeye başlar. Artık etrafında sanki bir lanet dolaşıyormuş gibidir. Kız arkadaşıyla bu olayı araştırmaya başladıklarında çok esrarengiz bir gerçeklikle karşı karşıya geleceklerdir.









Borat (2006 - Türkçe Dublaj)

http://i14.tinypic.com/2jcvk75.jpg
Yapım:2006 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Larry Charles
Senaryo:Sacha Baron Cohen, Anthony Hines
Süre:94 dakika
Oyuncular:Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell, Pamela Anderson
Konu:MTV izleyicilerinin tanıdık bulacağı Borat, TV şovundan sonra şimdi de beyazperdede. Son yılların en komik fenomenlerinden biri haline gelen Sacha Baron Cohen, espiri haline getirdiği olaylarla Batı kültürünün eleştirisini yapıyor. Kazakistan'dan yola çıkarak ABD'yi gezmeye başlayan Borat, Pamela Anderson'a aşık olur ve onunla evlenmeyi kafasına koyar. Konuşma tarzı, hareketleri ve patavatsızlığı ile ün yapan bu karakterin Amerika maceralerı, Larry Charles'ın kamerasından beyazperdede
Not:Film linkleri yenilenmiştir.İyi seyirler












Beşir'le Vals - Waltz With Bashir (2008 - Türkçe Dublaj)

http://i40.tinypic.com/4rx2tg.jpg
Yapım:2008, İsrail / Almanya / Fransa / ABD
Tür:Savaş / Belgesel / Animasyon / Biyografi
Yönetmen:Ari Folman
Senaryo:Ari Folman
Müzik:Max Richter
Süre:90 dk.
Seslendirenler:Ron Ben-Yishai , Ronny Dayag , Ari Folman , Dror Harazi
Konu:Yönetmen Ari Folman bir arkadaşıyla gördüğü bir kabusu paylaştığında, kabusun Lübnan Savaşı'nda yaşadıklarıyla alakası olduğuna karar verirler. 26 tane vahşi köpek rüyasında onu kovalıyordur.
Ari, bu konuşmanın sonucunda orada yaşadıklarını hatırlamadığının farkına varır. Bunun üzerine, dünyanın dört bir yanındaki dostlarını ve asker arkadaşlarını arayarak yaşananlar hakkında onlarla konuşur. Ve konuştukça o dönem ve kendisi ile ilgili gerçekler Ari'nin hafızasında oluşturduğu gerçeküstü resimlerle ortaya çıkar.
2008 Cannes Film Festivali ’nde Altın Palmiye için yarışan ve en çok ses getiren yapımlarından biri olan Beşir'le Vals ülkemizde de 2008 Antalya Film Festivali ve Filmekimi'nde gösterildikten sonra vizyona girdi.











Ateş ve Buz - Fire and İce (2008 - Türkçe Altyazılı)

http://i37.tinypic.com/2qx1due.jpg
Yapım:ABD , Romanya
Tür: Dram , Fantastik , Macera
Yönetmen: Pitof
Senaryo:Angela Mancuso , Michael Konyves
Oyuncular:Arnold Vosloo , John Rhys-Davies , Tom Wisdom , Amy Acker , Cabral Ibacka
Konu:Ateş ve Buz elementinin güçlerine sahip 2 ejderha , bu ejderhaların saldırılarıyla yıkılma aşamasında bir krallık ve onları kurtarıcak bir kahraman film klasik bir senaryoya sahip olmasına rağmen fantastik filmleri sevenler için keyifli bir 85 dakika vaad ediyor.













Kara Kitap - Black Book (2007 - Türkçe Dublaj)

http://i26.tinypic.com/fdyptz.jpg
Yapım:2007 / Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere
Tür:Gerilim / Savaş
Yönetmen:Paul Verhoeven
Senaryo:Paul Verhoeven, Gerard Soeteman
Müzik:Anne Dudley
Süre:145 Dk ..
Oyuncular:January Jones, Carice van Houten, Sebastian Koch, Halina Reijn, Derek de Lint, Christian Berkel, Dolf De Vries, Frank Lammers, Johnny De Mol, Matthias Schoenaerts, Michiel Huisman, Peter Blok, Ronald Armbrust, Thom Hoffman, Waldemar Kobus, Xander Straat
Konu:Hollanda 1944… İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında güzel şarkıcı Rachel Stein, Tsjempkema ailesinin yanında, Hollanda kırsalında saklanmaktadır. Bir zamanlar popüler ve zengin bir şarkıcı olan Rachel, şimdi Avrupa’daki bir çok yahudi gibi ailesinden ayrı, her an Gestapo tarafından yakalanma korkusuyla savaşın bitmesini beklemektedir. Geçici güvenli-evi, alman savaş uçaklarının ateşi altındaki bir müttefik hava bombardımanı sırasında yıkılınca, Rachel, kendisini güvenli bir yere ulaştırmaya söz veren Rob isminde sempatik bir genç ile tanışır. Sonraki sabah Rachel’ı şehirdeki kontağı ile tanıştıran Rob, ailesini bulup, kurtarılmış topraklardan sınır dışına çıkıp kaçmayı planlamaktadır.
Hollanda’da gizlice yahudileri sınır dışına kaçmalarına yardım eden bir avukat olan Mr. Smaal ve karısının evine gelirler. Mr. Smaal, gönülsüzce de olsa, Rachel’I düşman hattından geçirip, müttefik topraklarında ailesiyle buluşması için ayarlama yapacağını söyler. Fakat tehlikeli bir nehir geçişi sırasında, tekneleri Alman devriyelerince pusuya düşürülür. Nazi’ler acımasızca teknedeki herkesi öldürürken Rachel, nehre atlayıp kurtulmayı başarır.
Sonraki sabah Rachel, Hollanda Direniş örgütünün liderlerinden biri olan Gerben Kuipers tarafından kurtarılır. Nazik ve cömert bir adam olan Kuipers, Rachel’e bir iş ve güvenli bir ev önerir. Fakat ailesinin canice katliamını unutamayan Rachel, direnişe katılıp Almanlar’a karşı savaşmaya karar verir ..
Not:Film Cinsellik ve olumusuz örnek oluşturan sahneler içermektedir.















Uluslararası - The International (2009 - Türkçe Dublaj)

http://i41.tinypic.com/hve921.jpg
Yapım:2009 / ABD, Almanya, İngiltere
Tür:Aksiyon / Casusluk / Gerilim / Macera / Polisiye / Suç / Dram
Yönetmen:Tom Tykwer
Senaryo:Eric Singer
Müzik:Tom Tykwer, Reinhold Heil
Süre:118 Dk ..
Oyuncular:Clive Owen, Haluk Bilginer,Naomi Watts, James Rebhorn, Armin Mueller-Stahl, Jack Mcgee, Luca Calvani, Alessandro Fabrizi, Alex Cranmer, Angelina Aucello, Axel Milberg, Chris Henry Coffey, Darren Pettie, Fabrice Scott, Felix Solis, Loris Loddi, Luca Barbareschi, Lucian Msamati, Marco Gambino, Matt Patresi, Michel Voletti, Natalia Magni, Natalie Gold, Nicole Shalhoub, Nilaja Sun
Konu:Lois Sallinger (Clive Owen) adli bir Interpol ajanı, Manhattan Savci Yardimcisi (Naomi Watts) ile birlikte, kirli isler ceviren ve tüm dunyada operasyonlar yürüten bir bankanin pesine duser. Bankanın kirli islerini aciga cikarma konusunda kararlı olan Sallinger, bu amacla New york, Berlin ve Milan'da devam eden ve onu Istanbul'a kadar getiren bir takibe baslar. Global bir örgütlenme ile karşı karşıya olduğunu farkeden Salinger, hedefinin dünya çapında terrör ve savaşa kaynak sağlamak için cinayeti dahi göze alabileceğini fark ederek hayatını büyük bir tehlikeye atar ..













Polly Gelince - Along Came Polly (2004 - Türkçe Dublaj)

http://img23.imageshack.us/img23/1861/pollygelincesinemadayiz.png
Yapım:2004 / ABD
Tür:Romantik / Komedi
Yönetmen:John Hamburg
Senaryo:John Hamburg
Müzik:Theodore Shapiro
Süre:90 Dk ..
Oyuncular:Jennifer Aniston, Ben Stiller, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin, Masi Oka, Hank Azaria, Bryan Brown, Jsu Garcia, Bob Dishy, Michele Lee
Konu:Reuben (Ben Stiller) çok düzenli, disiplinli, sıkıcı bir hayat yaşayan ve riski sevmeyen genç bir sigortacıdır. Yeni evlendiği karısının ihanetini yakalayıp ayrılmış, morali iyice bozulmuştur. Onu neşelendirmek isteyen dostları yeni insanlarla tanıştırmak için değişik organizasyonlar düzenlerler. Bu sırada lise arkadaşı Polly (Jennifer Aniston) ile karşılaşan Reuben bu güzel, çekici, hayat dolu genç kadına aşık olacak ancak bu arada hayatı da rayından çıkacaktır. Genç kadın hayatın tüm risklerini seven, çok düşünmeden yüreğiyle yaşayan biridir ve organize düşünen, sağlamcı Reuben ona uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Bu arada karısının da pişman olup geri dönmek istemesiyle gerçek bir ikileme düşecektir ..











Aşk Meleği - Orange Love (2007 - Türkçe Altyazılı

http://home.att.net/~BuzzXsassy/Images/ol.jpg
Yapım:2007 ~ Ukrayna
Tür:Dram , Romantik
Yönetmen:Alan Badoyev
Senaryo:Alan Badoyev , Olga Krzhichevskaya
Süre:1 saat 19 dk
Oyuncular:Aleksey Chadov , Olga Makeyeva
Konu:Aşk hakkında ne bilmek istiyorsun?” sorusunu izleyiciye yönelten Ukrayna yapımı aşkı anlatan bir film. Romantizmin Yönetmenlerinden Ukraynalı genç yönetmen Alan Badoyev'den içinizdeki aşk itirafını söylettirecek mükemmel bir yapım...









Hınzır Dadı - Keeping Mum (2005 - Türkçe Dublaj)

http://i38.tinypic.com/29vi7hk.jpg
Yapım:2005 / İngiltere
Tür:Komedi / Suç
Yönetmen:Niall Johnson
Senaryo:Richard Russo, Niall Johnson, Richard Russo (Kitap)
Müzik:Dickon Hinchliffe
Süre:95 Dk ..
Oyuncular:Kristin Scott Thomas, Rowan Atkinson, Patrick Swayze, Tamsin Egerton, Toby Parkes, Rowley Irlam, Vivienne Moore, Murray McArthur, Morgan Gower, Rupert Simonian
Konu:Kendi halinde bir aile olan Walter Goodman, tatminsiz karısı Gloria ve iki çocukları Holly ile Petey eve gelecek yeni hizmetli Grace Hawkins'i beklemektedirler. Gloria, sorunlarıyla başa çıkmaya çalışmaktadır. Küçük kızının psikolojik sorunları, oğlunun sokak kabadayılarıyla ilişkisi ve iyice monotonlaşan evliliği yüzünden sorunlar yaşayan Gloria bir kurtuluş yolu aramaktadır.
Kendi halinde bir aile olan Walter Goodman, tatminsiz karısı Gloria ve iki çocukları Holly ile Petey eve gelecek yeni hizmetli Grace Hawkins'i beklemektedirler. Gloria, sorunlarıyla başa çıkmaya çalışmaktadır. Küçük kızının psikolojik sorunları, oğlunun sokak kabadayılarıyla ilişkisi ve iyice monotonlaşan evliliği yüzünden sorunlar yaşayan Gloria bir kurtuluş yolu aramaktadır ..