1 Temmuz 2009 Çarşamba

25.Saat - 25th Hours (2002 - Türkçe Dublaj)

http://i39.tinypic.com/b4xr2f.jpg
Yapım:2002, ABD
Tür:Macera / Dram
Yönetmen:Spike Lee
Senaryo:David Benioff , David Benioff (Kitap)
Müzik:Terence Blanchard
Süre:134 dk.
Oyuncular:Edward Norton (Monty Brogan) , Philip Seymour Hoffman (Jakob Elinsky) , Barry Pepper (Frank Slaughtery) , Rosario Dawson (Naturelle Rivera) , Anna Paquin (Mary D'Annunzio) , Brian Cox (James Brogan) , Tony Siragusa (Kostya Novotny)
Konu:Monty Brogan, uyuşturucu aleminin kralı olmuş, fakat çekirge misali uzun süre yakalanmadan yaşamayı başarsa da sonunda yakayı ele vermiştir. 7 yıllık hapishane serüveninin başlamasına tam olarak 24 saat kalmıştır.
Özgürlüğünün son gününü yakın arkadaşları ve kız arkadaşıyla geçirmeye karar verir. Saatler ilerledikçe, beklemediği olaylar kozasını Brogan için örmeye başlar.
Spike Lee yönetmen koltuğunda oturduğu filmini oldukça ufak bir bütçeyle çekmiş. Buna rağmen Edward Nortan, Philip Seymour Hoffman, Barry Pepper gibi isimlerden oluşan oldukça sıkı bir oyuncu kadrosunu barındırıyor. Yönetmenin 11 Eylül olaylarının hemen arkasından motor dediği film, tüm Amerika'da, özellikle de New York'da yaşanan toplumsal değişimler ve hortlayan ayrılıkçı politikaları hedefine alıyor.













Güz Sancısı (2008 - Yerli)

http://img93.imageshack.us/img93/4386/largowinchxlgri8.jpg
Yapım: 2008
Tür:Dram
Yönetmen:Tomris Giritlioğlu
Senaryo:Nilgün Öneş , Etyen Mahçupyan , Yılmaz Karakoyunlu (Kitap)
Süre:112 dk.
Oyuncular:Murat Yıldırım (Behçet) , Beren Saat (Elena) , Okan Yalabık , Belçim Bilgin Erdoğan (Nemika) , İlker Aksum , Hüseyin Avni Danyal (Kenan Bey) , Umut Kurt , Avni Yalçın , Tuncel Kurtiz (Kamil Efendi) , Zeliha Berksoy
Konu:Babası milliyetçi, zengin bir toprak ağası olan Behçet, babasının bağlantıları ve isteğiyle siyasete adım atar. Bu dünyadaki bazı gelişmeleri kendi ahlak yapısına uygun bulmayan Behçet yine de kendi milliyetçiliğinin bakış açısını doğru bulmaktadır.
Behçet Türk milletinin Batılılarca kuşatıldığına ve bunun bariz kanıtının Kıbrıs'la ilgili olayların olduğuna inanıyordur. Tüm bu siyasetteki ve -baba faktörüyle- kendi hayatındaki yaşadığı ağır gerilim ortamında komşu Rum kızı Elena'ya aşık olmuştur. Bu aşkın ilerlediği günler onları 6 Eylül 1955 sabahına da yakınlaştırır.
Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili gibi ülkemizde büyük başarılara imza atmış dönem dizilerinden sonra Tomris Giritlioğlu, sinemaya verdiği 10 yıllık bir aradan sonra 1955 İstanbul'unun fiziki ve ruhsal atmosferini en ince ayrıntısını dikkate alarak yansıttığı ve Suyun Öte Yanı ve Salkım Hanım'ın Taneleri 'nden sonra tematik üçlemenin son filmi olan Güz Sancısı ile..













MacGyver S01 - B01 (1985 - Türkçe Dublaj)

http://i44.tinypic.com/doqhjo.jpg
Yapım:1985 ABD - Kanada
Tür:Aksiyon - Macera
Yönetmen:Alan Smithee, Donald Petrie, Lee H. Katzin
Süre:45 Dk..
Konu:MacGyver,Kanada yapılmış bir Amerikan televizyon dizisidir. Başrolünde, becerikli gizli ajan olarak, Richard Dean Anderson'ın yeraldığı dizi, Lee David Zlotoff tarafından yaratıldı ve 29 Eylül 1985'den 21 Mayıs 1992'ye kadar yedi sezon boyunca devam etti. Richard Dean Anderson'un oynadığı karakter olan Angus Macgyver (isminden çok hoşlanmadığı için dizide sık kullanmaz) bir taksi şoförü iken, taksisine aldığı Fonex'in bir çalışanı tarafından keşfedilir. Fonex çalışanı bir takibe uğrar ve Macgyver bu takipten ilginç yöntemlerini kullanarak kurtulur. Seri, daha sonra Fonex için gizli ajan olarak çalışmaya başlayan Macgyver'ın maceralarını anlatır. Silah kullanmayı sevmeyen Macgyver, fizik ve kimya bilgilerini kullanarak çevresinde bulduğu araç gereçlerden silah, bomba vs. yaparak düşmanlarının elinden kurtulacaktır.







Özgürlük Yolu - Into the Wild (2007 - Türkçe Dublaj)

http://i42.tinypic.com/aljcc8.jpg
Yapım:2007, ABD
Tür:Dram / Macera / Biyografi
Yönetmen:Sean Penn
Senaryo:Sean Penn , Jon Krakauer (Kitap)
Müzik:Michael Brook
Süre:148 dk.
Oyuncular:Emile Hirsch (Chris McCandless) , Marcia Gay Harden (Billie McCandless) , William Hurt (Walt McCandless) , Jena Malone (Carine McCandless) , Catherine Keener (Jan Burres) , Vince Vaughn (Wayne Westerberg)
Konu:Christopher McCandless üniversiteden mezun olduktan hemen sonra iş, aile ve sorumluluk gibi ağırlıkları geride bırakıyor. Bütün parasını yakıyor ve Alaska�da doğa ile birebir yaşamak için yola koyuluyor.
McCandless, uzun yolculuğu boyunca bin bir tür macera ve bin bir tür insan ile karşılaşıyor. Grand Canyon�da river rafting yapıyor, doğayı kendine ev ediniyor, orta yaşlı bir hippi çift ve özellikle yaşlı yanlız bir adamla unutulmaz birer ilişki kuruyor.
McCandless, iki yıllık yolculuğu boyunca bir kez bile ebeveynleri ve en önemlisi her şeyden çok sevdiğine inandığımız kız kardeşi ile haberleşmiyor.













Prison Break - The Final Break (2009 - Türkçe Altyazılı)

http://i40.tinypic.com/2uig70i.gif
Ülke:ABD
Tür:Aksiyon,Dram,Polisiye
Yönetmen:Brad Turner
Senaryo:Paul Scheuring,Nick Santora
Süre:83 Dk..
Konu:Prison Break, 2005 yılında başlayan, başrollerinde Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco'nun yer aldığı, yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı aksiyon dizisidir. 22 bölümlük ilk sezon, ABD'de 29 Ağustos 2005 tarihinde Fox kanalında gösterilmeye başlanmıştır, Türkiye'de CNBC-e kanalı tarafından yayınlanmaktadır. Sezon finali Türkiye'de 15 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinde CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. Aynı sezon, 26 Temmuz 2007 tarihinde Sona bölümü ile sona ermiştir. 3. sezon 17 Eylül 2007'de başlamış ve 22 bölüm çekileceği planlanmasına rağmen Amerikan Senaryo Yazarları Birliği'nin grevinden dolayı sadece 13 bölüm çekilebilmiştir. Bugüne kadar 3 sezon boyunca toplam 57 bölüm yayınlanmıştır. 4. sezonun ise Amerika'da 1Eylül 2008'de başlamış ve 10 Ekim itibariyle 7. bölüm yayınlanmıştır. Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir













Prenses Koruma Programı (2009 - Türkçe Dublaj)

http://i40.tinypic.com/vsickx.jpg
Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aile, Komedi
Yönetmen:Allison Liddi
Senaryo:Annie Deyoung ,avid Morgasen(Kitap)
Müzik:John Van Tongeren
Süre:1 saat 30 dk
Konu:Carper(Selena)'ın babası gizli görevden dönüşte taç töreni baskına uğrayan Rozelinda(Demi)'yı P.K.P.'ye götürür oradanda güvenli olması için Carper'ın evini seçerler...Carper ilk başta Rozelinda'yı sevmez onun Prenses gibi olduğu hiç normal davranmadığını babasına söyler.Babasıda bu duruma alışmalısın ona iyi davran bir süre bizde kalacak ,aynı zamanda kimse onun prenses olduğunu bilmemelider.Carper Rozelinda'ya Rozi adını verir böylece prenses adını kullanmaz.Rozi'de Carper ile birlikte okula gider.Herkez ise ona hayran kalır.Carper'ın sevdiği erkek Rozi'den Hoşlanır.Günler geçtikçe Rozi ile Carper'ın arası iyiye gider.Bir Gün Okuldaki düşman kızlar Brooke ve Chelseah Carper'ın prenses olamayacağı ile dalga geçer.Rozi Sinirlenir ve Carper'ı Oylamaya katar...Carper Rozi'ye çok sinirlenir ve ona kötü davranır Rozi buna dayanamayıp odasına gider ve ağlar.Carper yanına gider Rozi ise sinirlenip eğer eve dönersem annem ölür sadece annemi kurtarmak için burada kalıyorum! der.Carper ise ondan özür diler.Bir kaç gün sonra Rozi Annesinin düşmanlarıyla zorla evlendireleceğini duyar ve eve gitmeye kalkışır ama Carper onu durdurur.Balo gününden sonra ancak eve gidebilirsin der.Carper ise bu sırada Rozi'nin en sadık hizmetçisini arar ve ona her şeyi anlatır ve ondan yardım etmesi için 2 tane balo elbisesi ister.Balo günü gelmişti ve Prenses Rozi seçilmişti! Chelseah ve Brooke çok kızmışlardı ve utanmışlardı.Chelseah bu anda bir plan yapıyordu Rozelinda'nın burada olduğunu düşmanına söylemişti.Düşmanı ise oradaydı Carper maske takmıştı ve yaptığı plan sayesinde onu Rozi zannedip alıyorlardı tam o anda Rozi onları durdurdu Beni Alın dedi Carper ise ne yapıyorsun...! Plan işliyordu dedi.Rozi ise üzgünün Carper Annemi Kurtarmam Gerek dedi.Rozi'yi tam uçağa koyacaklardıki uçaktan Carper'ın babası Rozi'nin koruyucusu çıktı ve Roz'nin düşmanını tutukladı.Rozi Tacını Carper'a verdi Chelseah ise sinirlenip tacı aldı Carper bırak ona benden daha çok ihtiyacı var dedi.Daha sonra Rozi kraliyetine geri dönmüş,annesini kurtarmıştı.Aynı zamanda ona taç takıldı Carper ve okul arkadaşlarıda oradaydı.Böylece Mutlu Yaşamaya Devam eder....











Gerçek Zaman - Real Time (2008 - Türkçe Dublaj)

http://i43.tinypic.com/6rq2he.jpg
Ülke:Kanada
Tür:Komedi / Dram
Yönetmen:Randall Cole
Senaryo:Randall Cole
Konu:Andy Hayesin (Jay Baruchel, Kaza Kurşunu) kumar sorunu vardır. Bütün parasını kumara yatıran genç adamın çok yanlış kişilere, çok fazla borcu birikmiştir Andy bir gün yine bahisler ve kazı-kazanlarla dolu bir gün geçirirken kendisini aniden yolun sonunda bulur. Karşısına çıkan Reuben (Randy Quaid, Tenis Koçu Gary) alacaklıları tarafından tutulmuş bir kiralık katildir ve onu öldürmeye gelmiştir. Ancak Reuben, Andyi hemen öldürmek yerine ona son bir saat verdiğini söyler. Şimdi Andynin son isteklerini yerine getirmek ve içinde bulunduğu duruma bir çözüm bulmak için 60 dakikası vardır
Bir Not
Uluslararası Toronto Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alan bu komedi filmi 2008 Slamdance Film Festivali'nin de açılış filmiydi...