18 Haziran 2009 Perşembe

Street Fighter 4 - Street Fighter IV (2009 - Türkçe Altyazılı)

http://i44.tinypic.com/iqjy1w.jpg
Tür: Aksiyon,Animasyon
Yönetmen:Jirô Kanai
Senaryo: Takuho Takemoto, Jirô Kanai, Hirohisa Soda
Müzik:Hideyuki Fukasawa
Süre:1 saat 5 dk
Oyuncular:Laura Bailey,Akio Ôtsuka,Brittney Harvey,Fumiko Orikasa,Hiroki Yasumoto
Konu:Street Fighter 4 - Street Fighter IV Film'i ile ilgili bir yorum bulunmamakta.Ancak izleyen arkadaşlar yorum yazarlarsa izlemeyen arkadaşlara faydalı olur.İyi seyirler







Gidişler – Departures (2008 - Türkçe Altyazılı)

http://i40.tinypic.com/2aertw3.jpg
Ülke:Japan
Tür:Dram
Yönetmen:Yojiro Takita
Süre:1 Saat 30 Dk..
Oyuncular(İlk 5):Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryoko Hirosue, Kazuko Yoshiyuki, Kimiko Yo
Konu:Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı kazanan Gidişler, Palm Springs ve Montreal film festivallerinde de En iyi Film ödüllerine layık görüldü. Japonya’nın kültür mirasına ve dini inançlarına duygusal, çarpıcı, incelikli bir bakış sunan filmin kahramanı çellocu Daigo, çalıştığı senfoni orkestrasının dağılmasının ardından memleketine döner. Gazetede gördüğü bir ilan üzerine, “Gidişler” adında bir yerde Sasaki ile birlikte ölüleri geleneğe göre tabutlara yerleştirme işine girer. Japon geleneklerini en katı ve insani şekilde izlerken, hayatı bir eş, bir insan ve bir “tabutçu” olarak değişecektir.









Yağmur – Lluvia (2008 - Türkçe Altyazılı)

http://i41.tinypic.com/33f95y1.jpg
Yapım:2008 ~ Arjantin
Tür:Dram
Yönetmen:Paula Hernández
Senaryo:Paula Hernández
Müzik:Sebastián Escofett
Süre:1 saat 50 dk
Oyuncular:Ernesto Alterio, Valeria Bertuccelli
Konu:“Talihhakkında yapılmış harika bir film, bir yönetmenlik şaheseri!”Mannheim-Heidelberg Film Festivali jürisi Yağmur filminden böyleövgüyle bahsetti. Paula Hernández’in bu ikinci uzun metrajlı filmi,Buenos Aires’te günlerce durmaksızın yağan yağmuru, yıllardır birlikteolduğu adamdan ayrılan Alma’yı ve otuz yıl yurtdışında yaşadıktan sonraülkesine geri dönen Roberto’yu anlatıyor. Trafik hengâmesinin ortasındaAlma’nın arabasının kapısı açılır, Roberto içeri girer. Bu iki çaresiz,umutsuz ve yalnız insanın hayatlarında yeni bir başlangıç olacaktır.









Osmanlı Cumhuriyeti (2008 - DvD Kalitesinde)

http://i34.tinypic.com/qyetq8.jpg
Yapım:2008 / TÜRKİYE
Tür:Komedi / Dram / Tarihi / Romantik
Yönetmen:Gani Müjde
Senaryo:Gani Müjde
Süre:90 Dk ..
Oyuncular:Ata Demirer, Vildan Atasever, Sümer Tilmaç, Kerem Kupacı, Atilla Olgaç, Hakan Vanlı, Hazal şenel, Ruhsar Öcal, Özden Özgürdal, Necmi Yapıcı, Ali Düşenkalkar, Serhan Arslan, Çağlar Çorumlu, Belma Canciğer Müjde, Ceren Soylu
Konu:Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor ..













Son Umut - Children of Men (2006 - Türkçe Dublaj)

http://i44.tinypic.com/mm60qr.jpg
Yapım:2006 / ABD, İngiltere, Kanada
Tür:Bilim Kurgu / Macera / Gerilim / Dram
Yönetmen:Alfonso Cuarón
Senaryo:Alfonso Cuarón, Timothy J. Sexton, David Arata, P.D. James (Kitap)
Müzik:John Tavener
Süre:110 Dk ..
Oyuncular:Clive Owen, Julianne Moore, Charlie Hunnam, Michael Caine, Danny Huston, Chiwetel Ejiofor, Peter Mullan
Konu:Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder ..











Ölüm Melekleri - Naked Weapon (2002 - Türkçe Dublaj) DvD

http://i12.tinypic.com/6ffewsl.jpg
Yapım:Çin
Tür: Gerilim,Gizem,Korku
Yönetmen:Siu-Tung Ching
Süre:1 saat 35 dk
Oyuncular:Daniel Wu,Augustin Aguerreberry,Jewel Lee,Kai Yan Kwok,Marit Thoresen
Konu:Madame M tarafından küçüklüklerinden yetimhanelerden toplanan kızlar
yıllarca askeri eğitime tabi tutulur. Birbirinden güzel bu ölüm meleklerinden
ikisi bu özel suikast için Hong Kong’a giderler. Yıllarca bu özel Timin peşinden
koşan dedektif Jack ise ölüm meleklerinin bu seferki planını bozmak için
peşlerindedir. Başlangıcından itibaren izleyiciyi saran, macera dolu, bir dakika
bile duraksamayan temposuyla ve beklenmedik gerilimleriyle son yıllarda
çevrilen en iyi aksiyon filmlerinden biri.













Kediler ve Köpekler - Cats and Dogs (2001 - Türkçe Dublaj)

http://img103.imageshack.us/img103/304/catsanddogs7te.jpg
Yapım:2001 / ABD
Tür:Aile / Animasyon / Komedi / Macera
Yönetmen:Lawrence Guterman
Senaryo:John Requa, Glenn Ficarra
Müzik:John Debney
Süre:87 Dk ..
Oyuncular ve Seslendirenler:Tobey Maguire, Elizabeth Perkins, Jeff Goldblum, Miriam Margolyes, Hülya Avşar, Ali Poyrazoğlu, Volkan Severcan, Alexander Pollock
Konu:Kediler ve köpekler arasındaki dünya hakimiyeti mücadelesi şimdiye kadar pamuk ipliğine bağlı bir anlaşmayla kontrol altında tutulmuştur. Ancak bu barış dönemi son bulmak üzeredir. Güç delisi bir İran kedisi olan Mr. Tinkles insan ırkının can dostu köpeklere karşı toplu bir kedigiller hareketi başlatmak üzeredir. İnsan ırkını koruyan üstün nitelikli köpek ajanlarının ise başı derttedir. Üst düzey bir yetkilileri görevinden uzaklaştırılmıştır ve onlar ajan Lou adına çaylak bir Beagle yavru köpeğini göreve getirmek zorunda bırakılırlar. Dünyayı kurtarmak için çaylak aşkı ve yaratıcılık acaba yeterli olacak mıdır? Bu artık insan ve köpeklerin ortak sorunudur ..









Casus Oyunu - Spy Game (2001 - Türkçe Dublaj)

http://i43.tinypic.com/23svhub.jpg
Yapım:
Tür:Macera / Dram
Yönetmen:Tony Scott
Senaryo:David Arata, Michael Frost Beckner, Michael Frost Beckner (Kitap)
Müzik:Harry Gregson-Williams
Süre:126 Dk ..
Oyuncular:Brad Pitt, Catherine McCormack, Robert Redford, Stephen Dillane, Larry Bryggman, Marianne Jean-Baptiste
Konu:CIA'de 30 yıl boyunca başarıyla görev yapan Nathan Muir, emekli olmanın hazırlıklarını yapmaktadır. Eşyalarını toplamak için son kez ofisine gelen Muir, daha önce Vietnam, Berlin ve Beyrut gibi birçok bölgede birlikte çalıştığı Tom Bishop'ın Çinliler tarafından yakalandığını ve 24 saat içinde idam edileceğini öğrenir.
Bishop hakkında bilgi vermek için CIA'in üst düzey yetkilileri ile toplantıya katılan Muir, üst yönetimin Bishop'ı harcamaya karar verdiğini anlar. Görünüşe göre Çin hükümeti ile ilişkilerin bozulmaması için bir ajanın hayatı feda edilecektir. Bunun üzerine Muir, yıllarını birlikte geçirdiği ve neredeyse tüm bilgilerini aktardığı ortağını kurtarmak için harekete geçer ..













Alia - Alia: A Bosniac Rhapsody (2008 - DvD)

http://i42.tinypic.com/ipp1z8.jpg
Yapım:2008 / TÜRKİYE
Tür:Aksiyon / Dram
Yönetmen:Karl Kases
Senaryo:Kubilay Tat
Müzik:Gökhan Kırdar
Süre:90 Dk ..
Oyuncular:Selçuk Yöntem, Oktay Kaynarca, Şükran Ovalı, Thure Riefenstein, Birol Tarkan Yıldız, Emin Boztepe, Meral Okay, Kürşat Şahin, Orbay Sayu, Taner Turan
Konu:Alia İzzet Rahmanoviç (40), Tito dönemi Yugoslavya’sının varlıklı ve kariyer sahibi seçkin Boşnaklarından biridir. Yugoslavya’daki iç savaş gündelik yaşamla birlikte Alia’nın hayatında da çok şey değiştirir ve savaşta ailesi hariç her şeyini yitiren Alia Sırp kökenli karısı Anna ve iki küçük çocuğuyla birlikte Birleşmiş Milletler koruması altındaki bir Boşnak Mülteci kampına sığınmak zorunda kalır. Geçimlerini sağlayabilmek için yer altı dövüş kulüplerinden birinde ringe çıkar. Ailesini kamptan ve bu ülkeden çıkarma telaşı içindeki Alia için finale çıkarak bu parayı almaktan başka kurtuluş yolu yoktur… Alia finalde karşılaştığı Sırp dövüşçüyü yenerek büyük ödülü kazanır ama kampa döndüğünde hiç beklemediği bir manzara ile karşılaşır: Kampta kalan 65 kadar kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Boşnak Sırplar tarafından katledilmiştir! Bu olaydan tam yedi yıl sonra Alia’yla İstanbul’da karşılaşırız. Katliamın yaşandığı kampın komutanı Eric Donavan’ın peşindedir ..









Müzede Bir Gece 2 - Night At The Museum 2 (2009 - Türkçe Altyazılı) DvD Kalitesinde

http://i40.tinypic.com/2vwbklv.jpg
Yapım:
Tür:Aile / Askiyon / Komedi / Animasyon / Fantastik
Yönetmen:Shawn Levy
Senaryo:Thomas Lennon, Simon Kinberg, Robert Ben Garant
Müzik:Alan Silvestri
Süre:115 Dk ..
Oyuncular:Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson, Hank Azaria, Robin Williams, Christopher Guest, Steve Coogan, Bill Hader, Jon Bernthal, Patrick Gallagher, Mizuo Peck
Konu:Washington,DC. Smithsonian Enstütüsü’nde yine bir gece vaktidir. Rehberler evlerine dönmüş, ışıklar kapanmış, okul çağındaki çocuklar çoktan yataklarına gitmişlerdir…Ama eski gece bekçisi Larry Daley (Ben Stiller)’nin içini bir şey kemirmektedir ve sonunda kendini akıl almaz bir maceranın içinde bulur. Bu sefer tarih gerçekten canlanmaktadır.
Müze'de Bir Gece serisinin ikinci filminde, Larry dünyanın en büyük müzesinin koridorlarında inanılmaz bir savaşın ortasındadır. Bu sefer Larry, eski “cansız” arkadaşlarını, onların sonunu getirebilecek bu durumdan kurtarmalıdır. Duvarlardaki ünlü resimlerden, koridorlardaki roket gemi maketlerine kadar herşeyin kendi aklına gore hareket ettiği bir müzede...











Obitaemyy ostrov: Skhvatka - Inhabited Island 2 (2008 - Türkçe Altyazılı)

http://i41.tinypic.com/15efhj8.jpg
Yapım:2009 ~ Rusya
Tür:Bilim Kurgu, Fantastik
Yönetmen:Fyodor Bondarchuk
Senaryo:(Kitap) Sergei Dyachenko, Marina Dyachenko, Eduard Volodarsky, Boris Strugatsky, Arkadi Strugatsky
Müzik:Yuriy Poteenko
Süre:1 Saat 42 Dk.
Oyuncular:Andrei Merzlikin, Fyodor Bondarchuk, Aleksandr Feklistov, Aleksei Serebryakov, Aleksey Gorbunov, Anna Mikhalkova, Gennadi Vengerov, Kirill Pirogov, Maksim Matveev, Pyotr Fyodorov, Sergei Barkovsky, Sergey Garmash, Yuliya Snigir, Yuriy Kutsenko.
Konu:2157 yılını anlatan film, uzay yolculuğuna çıkan rus pilotun bir kaza sonucu pek kimselerin yaşamadığı bir gezegene düşüşü ile başlıyor.Gezegen nükleer savaşlar sonunda yaşanmaz hale gelmiş fakat pilotumuzun gezegenin yerlileri ile karşılaşması pek uzun sürmüyor.Yaşanır tarafı olmayan bu gezegene hapsolmuş zavallı insancıkların dertlerini dinleyen adamımız gezegenin kim olduklarını kimsenin bilmediği yöneticilerinin niçin tahliye için bir şeyler yapmadığı, durumdan ne gibi çıkarları olduğunu sorgulamaya başlıyor. Hatta ilerde filizlenecek isyanın önderi olmaya soyunuyor